Medijski sadržaji po meri građana

Javni novac za javni interes

„Centar za promociju i razvoj opštine“ realizovaće projekat „Medijski sadržaj po meri građana“ u okviru programa podrške: „Kaži/traži šta te zanima“ koji izvode Nezavisno udruženje novinara Srbije, Balkanska istraživačka mreža i Slavko Ćuruvija fondacija, u okviru projekta „Javni novac za javni interes“ koji finansira Evropska unija.

Realizacija projekta u tri faze

Projektom je predviđeno definisanje javnog interesa u javnom informisanju na lokalnom nivou što bi moglo da dovede do toga da se sufinansiraju medijski sadržaji od stvarnog značaja za građane, da se lakše uoče i prepoznaju predlozi projekata koji nisu u prioritetu lokalne javnosti. Drugi segment projekta je praćenje procedure i toka konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja raspisanog od strane Opštine Temerin, ukazivanje na uočene probleme u pogledu zakonitosti rada, odabira projekata i povećanje vidljivosti rezultata konkursa kod građana u opštini Temerin. Treći segment projekta predstavljao bi analizu i objavljivanje činjenica o sufinansiranim projektima u 2018. godini čime bi se javnosti predočili proizvedeni sadržaji, njihov kvalitet, iznos utrošenih sredstava i ocenio njihov značaj za građane opštine Temerin sa aspekta usklađenosti predloga projekata i realizovanih aktivnosti.

Cilj je bolje informisanje i veće zadovoljstvo građana u lokalnoj zajednici

Sistematskim radom od definisanja javnog interesa u javnom informisanju prako praćenja toka raspisivanja konkursa, odlučivanja o podržanim predlozima preko monitoringa realizacije proizvodnje medijskih sadržajai na kraju analize, usklađenosti  kao  i objavljivanje izveštaja o realizaciji sufinansiranih medijskih sadržaja doprinelo bi da se podrže kvalitetnijii sadržaji. Usmeravanje pažnje javnosti na sufinansirane medijske sadržaje u 2018. godini uticalo bi na odgovorniji rad donosioca odluka i njihovih komisija, obezbedilo svrsishodnije trošenje budžetskog novca namenjenog informisanju i samim tim doprinelo većem zadovoljstvu i boljem informisanju korisnika medijskih sadržaja odnosno građana opštine Temerin.